a. Követelményanalízis

A különböző informatikai rendszerek kialakításának és alkalmazásának fontossága mára magától értetődővé vált a gazdaság szereplői számára. Nem mindegy azonban, hogy a rendszer kialakítása mekkora plusz terhet jelent a szervezetek számára, illetve, hogy a bevezetett rendszer hogyan épül rá a már meglévő struktúrára, mennyire válik elfogadottá a dolgozók számára. Cégünk által felépített rendszerek maximális mértékben alkalmazkodnak ügyfeleink már meglévő működéséhez. Az új, bevezetésre kerülő rendszer lényegét, valamint annak használatát szakembereink elmagyarázzák és bemutatják a cég érintett dolgozói számára. Alapelvünk, hogy egy irányítási rendszer ne gátolhatja egy cég működését, hanem – mint az irányítás elsődleges eszköze – javítsa a vezetői kontrollt, elősegítse a fejlődést és számokkal kimutatható eredményeket nyújtson.

b. Rendszertervezés

A sikeres szoftverfejlesztési projekt egyik záloga, hogy a feladat alapján egy minden lényeges részletre kiterjedő, megvalósítható rendszerterv készüljön. Egy jó rendszerterv az alkalmazás működésének minden rétegét tartalmazza:

 

  • adatmodell, adatbázis terv

  • integrációs pontok, adatáramlás

  • backend funkciók és folyamatok

  • adminisztrációs eszközök

  • user interface funkcionális terve

 

A rendszerterv azonosítja a különböző kockázatokat és kidolgozza azok minimalizálásának módját az igények tisztázásától a fejlesztés kérdéséig, valamint az üzemeltetésig bezárólag. A jól elkészített rendszerterv definiálja az elvégzendő feladatot, alapját képezi a tesztelésnek és változáskövetésnek.

c. Megvalósíthatósági tanulmány, K+F

Kockázatosabb projektek esetén, ahol a megvalósítás módja nem egyértelmű és a kitaposott ösvények helyett újszerű megoldásokra van szükség, a projekteket megvalósíthatósági tanulmány készítése előzi meg. Ennek során megvizsgáljuk a szóba jöhető technológiákat, hardveres és szoftveres megoldásokat, elméleti alapokat és szoftverfejlesztési paradigmákat, amelyekkel a feladat megoldható. Ilyen esetekben akár prototípusok is készülhetnek.

d. Rendszerintegráció

Napjainkban az információs rendszerek annyira bonyolulttá és összetetté váltak, hogy a megoldásokat általában már nem egy vállalkozó szállítja a megrendelő részére. Szükség van a rendszerelemek kapcsolatának kialakítására, integrálására (tendszerintegráció). Cégünk az informatikai infrastruktúra kialakításától kezdve egészen a komplex informatikai rendszerek kialakítására, különböző gyártóktól származó rendszerszoftverek finomhangolására, optimális működési környezetek beállítására egyaránt kínál megoldást.